J&J Solar

Pogledaj video

Struja od čijih računa vas ne boli glava!

Otkrijte novi solarni sistem napravljen od iskorišćenih limenki – energetski sistem koji štiti prirodu, ali i vaš novčanik.

Suština projekta

Naša ideja je inovativna jer konstantno približava solarnu energiju sve širem krugu ljudi! Napravili smo solarne panele od iskorišćenih limenki koje proizvode toplotu za zagrevanje stambenih jedinica.

Koju potrebu ova inovacija rešava?

Naš proizvod će sunčeve zrake pretvarati u toplotu, a toplota će se koristiti za zagrevanje stambenih jedinica bez ikakvog priključka na javnu mrežu. 2m2 solarnog panela mogu da zagreju prostoriju od 25-30m2. Posvećeni smo prelasku na obnovljive izvore energije i proizvodnje energije na udaljenim mestima gde ne postoji mogućnost priključenja na mrežu. Našim proizvodom smanjujemo emisiju štetnih gasova, smanjujemo zavisnost od uvoza nafte i gasa. Izbacujemo iz upotrebe solarne ćelije (čija efikasnost opada za 80% nakon 8 godina i koje izbacuju opasan otpad – kadmijum, hrom, živu). Solarni panel može da funkcioniše i zimi jer ne zavisi od sunčeve toplote nego od sunčevih zraka!

Šta vas je motivisalo da razvijate inovaciju?

Želeli smo da smislimo nešto potpuno novo i jedinstveno na tržištu. Zaštitimo životnu sredinu, pređemo na obnovljive izvore energije i obezbedimo ljudima toplotu za grejanje koju će dobijati potpuno besplatno! Naš projekat daje šansu i nekom od vas da se zaposli i pridruži nam se u ovom poduhvatu!

Inovacija u tezama

 • Jedinstveni proizvod na tržištu
 • Visok kvalitet proizvoda
 • Izbacujemo iz upotrebe solarne ćelije (čija efikasnost opada za 80% nakon 8 godina i koje izbacuju opasan otpad – kadmijum, hrom, živu) i zamenjujemo ih iskorišćenim limenkama
 • Proizvodi toplotu kojom zagrevamo stambene jedinice
 • Ista efikasnost u radu i nakon 25 godina korišćenja
 • Prelazak na obnovljive izvore energije
 • Ekološka strana (smanjujemo emisiju štetnih gasova, smanjujemo zavisnost od uvoza nafte i gasa)
 • Niža cena od konkurencije
 • Razvoj domaće industrije kroz saradnju sa firmom ,,EKO – ST METALI” od koje bi nabavljali sav potreban materijal za izradu solarnih panela
 • Proizvodnje energije na udaljenim mestima gde ne postoji mogućnost priključenja na mrežu

O inovatorima

Naš tim čine dva člana: Jovan Todosijević, student Fakulteta za menadžment, Univerziteta Megatrend u Beogradu i Jelena Balović, student Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Kragujevcu. Osim formalnog obrazovanja bilo nam je jednako bitno neformalno obrazovanje koje smo sticali kroz veliki broj obuka, kurseva i konferencija. Obilazak francuskih Startup-ova bi znatno uticao na razvoj našeg projekta u Srbiji, upošljavanje mladih i razvoj našeg preduzeća. Naša ideja i mi ćemo vas voditi – SUNCEM KROZ BUDUĆNOST!

Glasajte za svoje favorite!

Projekat sa najviše glasova osvaja nagradu publike! Možete glasati jednom dnevno svakog dana do 30. maja.

Broj glasova 1300
Inovaciju prijavljuje neformalni tim

J&J Solar

 • Članovi tima

  Jelena Balović

  Jovan Todosijević

Generatoru Fluo su se priključili mnogobrojni partneri koji podržavaju, promovišu i nagrađuju inovacije specijalnim nagradama :

I skoro 70 fakulteta i Univerziteta i studentskih organizacija!

Da biste glasali, prijavite se sa svojim Facebook nalogom: